Pech blijft renners achtervolgen in clubcompetitie

Met de Parel van de Veluwe en de Omloop van de Hoeksche Waard werden er afgelopen week twee wedstrijden in de clubcompetitie verreden. De Parel van de Veluwe was dit jaar voor het eerst terug te vinden in de clubcompetitie. De wedstrijd startende in Harderwijk vond plaats op vrijdagmiddag 19 mei. Er stonden de renners twee grote omlopen van 45 en vijf kleine omlopen van 10 kilometer te wachten.

De wedstrijd kende een rustig verloop en in de eerste twee grote omlopen gebeurde er dan ook weinig. Enkele ontsnappingspogingen hielden de spanning er in maar deze bleven nooit lang weg. De valpartijen en regen maakte het onderweg zwaar voor de renners en dat was te merken op de plaatselijke omlopen. Het peloton ging op het lint en een aantal renners werd hier de dupe van.

Niek en Gerjo waren op de plaatselijke omlopen slachtoffer van een valpartij. Niek kon doorrijden maar het groepje raakte op een te grote achterstand. Gerjo had minder geluk, de Zelhemmer brak hierbij zijn elleboog. Herstel verloopt gelukkig voorspoedig want Gerjo mag inmiddels alweer fietsen. Het groepje van Niek raapte uiteindelijk ook Wouter op die een hongerklop op liep. De pechdag werd compleet door Teun Flint die in een gladde bocht onderuit gleed en ook de strijd moest staken. Teun is nog enkele wedstrijden uit de roulatie helaas. Thom van Dulmen en Wouter de Groot wisten wel de finish te halen. De twee routiniers finishten in het peloton. Helaas voor het sterk rijdende team belemmerde de pech het behalen van punten.

Strijdlust in de Hoeksche Waard

Een kleine week later in Putttershoek maakte de renners zich op voor een totaal andere koers. De Hoeksche Waard staat garant voor waaiers en het tropische weer zou een grote factor gaan hebben op het wedstrijdverloop. Volgepakt met bidons water stonden 5 van onze renners aan het vertrek. Al snel werd duidelijk dat het voor een groot deel van het peloton een dag afzien zou worden.

Al snel raakte een aantal renners in de problemen. Niek Meijer en Wouter Hendriksen raakte bevangen door de hitte en Tim Putman was betrokken bij een valpartij, zij moesten helaas vroegtijdig het strijdtoneel verlaten wat een domper was op een sterke koers. Tegelijkertijd was het Robert de Jong die vooraan in de koers indruk maakte door een machtige tempoversnelling. Hij voegde zich bij een groepje van 6 renners, helaas werden ze later weer teruggepakt maar Robert kan terugkijken op en sterke koers. Samen met Gideon van der Molen zorgde hij ervoor dat onze ploeg op de 23e plek in het dagklassement stond en daarmee van de laatste plaats verdween in het ploegenklassement.

Aankomende zaterdag wordt de Ronde van Kerspelen verreden, we hopen dat pech ons ditmaal bespaard zal blijven!

©Foto – Clubcompetitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *